Image module

SANTA CRUZ

Santa Cruz Bicycles is in 1994 opgericht in een ruimte ter grootte van een garage voor één auto in de Seabright Cannery, in Santa Cruz, Californië. Santa Cruz’ eerste fiets, de Tazmon, was een single-pivot dual suspension bike. In die tijd waren full-suspension fietsen verre van de norm, en een do-it-al-fiets (wat we nu ‘trail’ of ‘all-mountain’ noemen) met achtervering was zeer uitzonderlijk. Maar de oprichter, skateboardlegende, Rob Roskopp, was geen trendvolger. In plaats daarvan voorzag hij dat full suspension een innovatie was waarvoor de tijd rijp was. En sindsdien heeft Santa Cruz fietsen ontwikkeld waarmee rijders verder, sneller en extremer kunnen gaan. Voor de echte fietsliefhebber heeft Santa Cruz nu een breed assortiment aan hoogwaardige carbon en aluminium fietsen. Van hardtails tot Downhill bikes met 20 cm veerweg. De carbon frames worden geproduceerd in een eigen fabriek en alle full suspensions maken gebruik van het geavanceerde en unieke VPP-systeem (Virtual Pivot Point). Iedere fiets is afgemonteerd met enkel kwaliteitsonderdelen.

Image module

Santa Cruz produceert tevens high-end Reserve carbon wielen welke een nieuwe standaard hebben gezet voor sterkte en betrouwbaarheid. Alle carbon frames en reservewielen worden geleverd met levenslange garantie. Iedere Santa Cruz bike is een destillaat van het verlangen om te rijden en om fietsen van de hoogste kwaliteit ter wereld hiervoor te bouwen.
IEDEREEN die in deze branche werkt, moet betrokken en gepassioneerd zijn. Dat soort toewijding is nodig om te proberen de perfecte fiets te maken. Deze passie vraagt Santa Cruz ook van haar dealers omdat dat is wat een Santa Cruz rijder verwacht. Santa Cruz Bicycles is opgericht met één doel: mountainbikes maken die “Simply Advanced” zijn. Baanbrekende technologie die resulteert in fietsen die uitzonderlijk goed presteren en zijn gebouwd om lang mee te gaan. Levenslange garantie en de beste service resulterend in”No missed rides” .

Meer weten of vragen? Neem contact op!

Image module
Image module