Image module

CERVELO

De naam Cervélo is een samentrekking van cervello , het Italiaanse woord voor de hersenen, en vélo , het Franse woord voor fiets. Kortom een fiets waarover is nagedacht. Cervélo wordt beschouwd als een innovator, die conventies terzijde schuift bij het nastreven van superieur ontwerp en ontwikkeling met als doel de beste fietsen te produceren voor het winnen van races. In 1995 toonden Phil White en Gerard Vroomen hun eerste product, de gedurfde Barrachi, een full carbon tijdritfiets met een geïntegreerd stuur, uniek in aerodynamisch vermogen en stijfheid. Oorspronkelijk bedoeld voor een Italiaans renner, maar toen hij besloot er geen gebruik van te maken werd Cervélo als merk opgericht.
“We benaderden het niet vanaf een standpunt van het ontwerpen van een betere fiets, maar van hoe je de rijder sneller zou maken.”
Als eerste werden de Cervélo fietsen omarmt door het triathlon publiek, maar toen Cervélo in 2002 met de soloist kwam en de trend zette voor aerodynamische racefietsen werd de interesse gewekt van het grote wielerpubliek en professionele wielerteams.

Image module

Team CSC ging met Cervélo fietsen rijden en sindsdien zijn ontelbare wedstrijden zoals de Tour de France, Giro d’Italia, Parijs Roubaix (3 x) en o.a. het wereldkampioenschap op de weg gewonnen. Ook in de Triathlon is Cervélo een van de meest succesvolste merken, en tijdens Kona, het wereldkampioenschap Triathlon, is Cervélo al 14 jaar achtereen met afstand het meest gereden fietsmerk.
Cervélo heeft nooit geschuwd te breken met tradities om radicale fietsen te ontwikkelen. Ook al was de look van de eerste generatie S5 niet ieders favoriet, race- en testresultaten zorgden ervoor dat het een van de meest gekopieerde designs in de fietsindustrie werd. Hetzelfde geldt voor de radicale triathlon only P5X, onafhankelijk getest de meest aerodynamische Triathlonfiets ooit. Aerodynamica, gewicht en stijfheid waren en blijven altijd belangrijk, maar deze worden nu voor alle fietsen die Cervélo ontwikkeld, gecombineerd met een grotere inzetbaarheid en perfecte rijkwaliteit.

Cervélo “To make riders faster”

Meer weten of vragen? Neem contact op!

Image module
Image module