Image module

BOLD CYCLES

Premium progressive carbon trailbikes gemaakt door gepassioneerde motorrijders. BOLD Cycles is innovatief en technologie gedreven. Integratie en gebruikservaring zijn de belangrijkste kenmerken van hun premium trailbikes.
Het doel van BOLD Cycles is om de beste rijkwaliteit te creëren in combinatie met een strak en geïntegreerd ontwerp. Speciaal voor diegenen die een high-end ervaring van technologie en design willen. BOLD Cycles heeft jarenlange ervaring in ontwikkeling, framebouw en productie. BOLD Cycles haalt zijn inspiratie uit de zoektocht naar onconventionele ideeën om de grenzen van de technologie te verleggen. Ze creëren fietsen die zijn ontworpen om de ervaring van de rijder te verbeteren.
Vincenz Droux is de oprichter van het bedrijf BOLD Cycles en ontwerper van de BOLD Bikes. In 2015 maakte hij zijn visie werkelijkheid en presenteerde hij de LINKIN TRAIL. De eerste fiets met de gepatenteerde Internal Suspension Technology, die internationaal veel aandacht trok. Voorheen werkte hij met zijn eigen ontwerp- en engineeringbedrijf voor tal van internationale merken. Hij is een enthousiaste trail- en enduro-rijder waar hij inspiratie opdoet voor nieuwe producten.

Image module

BOLD Cycles heeft de principes van het klassiek frameontwerp met volledige vering verworpen. Het traditionele koppelingssysteem hebben zij opnieuw ontworpen zodat het past bij de kinematica en ophangingskenmerken van het BOLD frame. De achtervering is hierbij geïntegreerd in het frameontwerp. De geometrie in combinatie met de innovatieve Internal Suspension Technology zorgt voor de perfecte mix van balans en controle. Dat zie je terug in de BOLD LINKIN. In dit ontwerp is de schokbreker in de laagst mogelijke positie in de voorste driehoek gemonteerd. Dit centrale en lage bevestigingspunt voor de schokbreker, rocker link en pivot, maar ook de bidonhouder leidt tot een zeer laag zwaartepunt, wat een uitstekende rijervaring geeft.

Meer weten of vragen? Neem contact op!

Image module
Image module